The Others is vijfde film van Opera Spanga (+ video)

Spanga – Opera Spanga is begonnen met de filmopnamen voor de operafilm The Others. Dat gebeurt op de nieuwe locatie aan de Lindedijk in Spanga.

Veehouders Geert en Anneke Slagter hebben hun bedrijf hiervoor beschikbaar gesteld. Voorheen was de theaterlocatie vele jaren aan de Spangahoekweg. Ondanks de hitte gingen de opnamen in de ligboxenstal woensdagmiddag gewoon door.

Bange andersdenkenden

Op 17 oktober gaat de vijfde operafilm van Opera Spanga in première: The Others, over de angst voor de ander. In het Lissabon van 1506 worden duizenden nieuwe christenen (bekeerde joden en Arabieren) in één etmaal het slachtoffer van bange andersdenkenden. Een katholieke Friese matroos, een joodse geldschieter uit Spanje en een islamitische jonge vrouw uit Egypte hebben vreselijke misdaden begaan. En toch blijken ze fatsoenlijke, gepassioneerde mensen te zijn. The Others is gebaseerd op historische gebeurtenissen die nog steeds actueel zijn.

De tekst gaat verder na de video.

Ligboxenstal

The Others wordt vertoond in de ligboxenstal. De gasten worden verwelkomt een gratis kopje koffie of thee. De bezoeker mag zelf een zitplaats uitkiezen; de organisatie zorgt voor voldoende afstand tussen de zitplekken. Op het erf bevinden zich de kassa en de bar-tent. Ook hier geldt 1,5 meter afstand.

De filmvertoning begint om 20.00 uur (matinee: 15.00 uur) en duurt ruim een uur. Er is geen pauze. Na afloop is het mogelijk om een debat bij te wonen onder leiding van programmamaker Bahram Sadeghi.

www.operaspanga.nl