Corona drukt aantal aanmeldingen voor toernooi Leonidas

Noordwolde – Er doen vooralsnog tien noordelijke verenigingen mee aan het jeugdtoernooi van korfbalvereniging Leonidas op zaterdag 29 augustus in Noordwolde. Formeel was de aanmelding tot 10 augustus, maar clubs krijgen door de vakanties nog even een paar dagen respijt.

Leonidas besloot een maand geleden om alsnog het toernooi te houden, toen de corona-maatregelen werden versoepeld. De schoolvakanties waren toen al begonnen, wat het communiceren met clubs de voorbije weken extra lastig maakte. En de vraag was uiteraard of verenigingen daar ook al zin in hadden en het aan zouden durven, ondanks alle maatregelen die zijn verpakt in een corona-draaiboek. Volgens de gemeente Weststellingwerf kan het toernooi op basis van de maatregelen veilig doorgaan.

Veilig sporten

Voor Leonidas staat het belang van het veilig sporten door de jeugd voorop. Vooral van bezoekers wordt daarvoor begrip gevraagd. Zo mogen er maximaal 250 toeschouwers komen kijken, die alleen op aangewezen plekken naar de wedstrijden mogen kijken. Daarnaast wordt het terras opgedeeld in een ruimte voor bezoekers en spelers en wordt voor de kantine door steigerbouwer Corjan van der Schilt uit Vinkega een speciale bar gebouwd, zodat aanwezigen niet in de kantine hoeven te zijn. Dat geldt ook al voor de drie oefenwedstrijden die SCO en Blauw Wit Amsterdam nu zaterdag al aan de Elsweg in Noordwolde afwerken. Dat is een mooie test. De eerste teams spelen om half vier.

Interne discussie

LDODK in Gorredijk meldt na een interne discussie dat de jeugdcoaches ondanks alle maatregelen nog niet zover zijn om nu alweer een toernooi te spelen. Voorzitter Gouke de Vries: ‘Schijnbaar vindt men het nog wat spannend wat ook wel begrijpelijk is in de huidige situatie.’ Dat geldt ook voor de wegblijvende buurtclubs Dio Oosterwolde, Odis Elsloo en VZK/Donkerbroek. Bovendien hadden clubs al geen rekening meer met het toernooi gehouden en zijn er op de toernooidag al andere activiteiten gepland. SCO is daar een voorbeeld van.

Minstens 56 jeugdteams

Wel aanwezig zijn in ieder geval Noveas uit Steenwijk, SDO uit Schoonoord, Lintjo uit Oldeberkoop, SIOS uit Wolvega, De Hoeve/Forward Steggerda, Roreko De Wijk, Harich en de samenwerkende verenigingen Vlug en Vaardig/ Quick'21 uit Garijp en Oudega. Samen met de organiserende vereniging betekent dat minstens 56 jeugdteams de kans krijgen om een week voor de start van der competitie onderling te oefenen.

Inschrijven via www.leonidastoernooi.nl