Burgemeester sluit drugspand in Oldeholtpade

Oldeholtpade - Burgemeester André van de Nadort sluit op 13 augustus gedeeltelijk een woning aan de Hoofdweg in Oldeholtpade voor drie maanden. Begin juni trof de politie in het pand een grote hoeveelheid hennep en een hennepkwekerij in werking aan. Ook werd er illegaal elektriciteit afgenomen.

Door de vondst van deze grote handelshoeveelheid handelt de burgemeester naar de beleidsregels van de Opiumwet. Dit beleid richt zich onder meer op het aantreffen van drugs in of bij woningen. Een pand kan worden gesloten wanneer hierin, of op het daarbij behorende erf, een hoeveelheid softdrugs van meer dan 30 gram (of meer dan 5 planten) wordt aangetroffen.

Veiligheid en leefbaarheid vergroten

Met sluiting van drugspanden wil de gemeente drugscriminaliteit tegengaan en de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving vergroten. De gemeente wil hiermee de risico’s’ voor de volksgezondheid beheersen die kunnen voortvloeien uit drugsgebruik. Ook wil gemeente de nadelige effecten van de drugshandel voorkomen. Een (tijdelijke) sluiting van het pand kan de bekendheid van de woning als drugsadres doen vergeten. Ook kan de rust in de directe omgeving weer terugkeren en herhaling van de overtreding worden voorkomen.