Nieuwe fietsroute zet streekproducten op de kaart

Wolvega - Wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp ontving de gloednieuwe fietsroute ‘Rondje Zuidelijke Wouden’ uit handen van Monique Plantinga namens initiatiefnemer, de Friese Milieu Federatie.

Vervolgens kreeg Rikkers een rondleiding bij zelfpluktuin Fruithof De Stuikrover van eigenaar Ruben Abma, een van de deelnemende streekvoedselproducenten.

Wethouder Rikkers is erg enthousiast over het initiatief: “De fietsroute zet zowel onze lokale streekvoedselproducenten als de mooie regio op de kaart. We zien steeds meer belangstelling voor lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel. Nu veel mensen dit jaar vakantie in eigen land vieren, is er ook meer vraag naar leuke fietstochten. In het fietsrondje Zuidelijke Wouden komt dit prachtig bijeen. Ik ga de route deze zomer zeker fietsen.”

Rondje Zuidelijke Wouden

Het Rondje Zuidelijke Wouden is 66 kilometer lang, maar kan ook worden ingekort tot 55 km. De route gaat onder andere langs het Koepelbos, de Spokeplas en een stukje van de Friese waterlinie. Onderweg komen fietsers langs onder meer Kaasboerderij De Langelaan, Fruithof De Struikrover en biologische tuinderij De Kloostertuin.

Streekzomer fietsroutes door heel Friesland

“Deze fietsroute is een van de vijf Lekker Dichtbij Streekzomer fietsroutes door Friesland. De routes zijn onderdeel van de campagne De Friese Voetafdruk. Vanuit die campagne bieden we inspiratie om te komen tot een duurzamere levensstijl en een kleinere ecologische voetafdruk. Vakantie vieren op de fiets in eigen land en kopen van lokaal duurzaam voedsel draagt hier goed aan bij”, vertelt Monique Plantinga.

De complete route is te downloaden via www.eetbaarfryslan.frl/streekzomer. Daar staan ook de andere routes die de fietsers brengen langs ‘bloeiende bermen van blauwe bessen naar romig ijs en van pittige kaas naar versgebakken brood en verse groenten.’

http://www.friesevoetafdruk.nl