Zeeuwse textielkunst in Oldeberkoop

Oldeberkoop - Dat Oldeberkoop een kunstminnend dorpje is weten alle kunstliefhebbers in Nederland. Zo ook het Zeeuws Textiel Collectief. Deze textielkunst groep heeft vanaf vrijdag 7 augustus een jubileumstentoonstelling in de galerie van textielinstituut HAWAR in Oldeberkoop.

De zeven leden tonen hedendaagse textielkunst, individueel werk maar ook groepsprojecten. De werken lopen uiteen van maatschappijkritische kunst tot grafisch strak en kleurrijk. De gemeenschappelijke deler is altijd 'textiel' en de zin om textielkunst onder de aandacht te brengen. De groep brengt een breed scala aan textieltechnieken zoals weven, vilten, borduren en assemblage, altijd in een hedendaagse context.

De zeven leden zijn Tini van Bebber, Etuschka Benschop, Judy Hooymeyer, Marijke Leertouwer, Corry Loogman, Willeke van der Stel en Nelie Zoetemeijer-Van der Nol, allen woonachtig in Zeeland.

De tentoonstelling is van vrijdag 7 augustus tot en met 31 oktober 2020. Textielinstituut HAWAR is geopend op vrijdag en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.