Titi Zaadnoordijk exposeert in eigen atelier

Scherpenzeel - ‘Je raakt me’ is de titel van de tentoonstelling die Titi Zaadnoordijk heeft ingericht in haar eigen atelier-met-expositieruimte in Scherpenzeel.

Op de expositie zijn tekeningen en ander werk van de kunstenares te zien. Zaadnoordijk tekende handen als symbool voor lijfelijke aanraking. Ze kleedde kartonnen figuren aan met oude materialen. Een kartonnen vrouw draagt een oude BH. Kantkloskleedjes doen dienst als jurken. Buiten, aan het Voetpad, staan de operavrouwen op wacht. Grote getekende portretten verwelkomen bezoekers bij binnenkomst. Zaadnoordijk borduurde de blauwe jurk van de één en het witte kraagje van een ander.

Handenportretten

Figuren in alle soorten en maten, geknipt of gezaagd uit karton en getekend op papier hangen en staan in de ruimte; ook verschillende series met een prominente plek voor de handen, ‘handenportretten’ zoals Zaadnoordijk ze noemt, lino’s die ze door de jaren heen maakte. Verder naar achteren lopend in de richting van het atelier ontmoeten bezoekers verschillende creaturen.

Titi Zaadnoordijk (1960) is al haar hele werkzame leven professioneel beeldend kunstenaar, dichter en performer. Ze maakt onder meer tekeningen, lino's, kunstenaarsboeken en objecten. Ze beperkt zich niet in haar technieken en materialen. Haar werk is altijd figuratief.

De expositie met tekeningen, lino’s, boeken en objecten is van zaterdag 1 t/m zondag 30 augustus te zien van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.