Corona-proof Paard & Erfgoed duurt twee dagen

Frederiksoord - Plattelandsmarkt Paard & Erfgoed is zaterdag 5 en zondag 6 september in de Tuinen van Frederiksoord.

De markt telt vele kramen, oude ambachten, en paarden- en hondenshows. Het team van Paard & Erfgoed gaat de uitdaging aan om een veilig en gezond evenement te organiseren. Standhouders, showmensen, vrijwilligers en vooral de bezoekers zijn daar hard bij nodig. De organisatie doet vele aanpassingen om het evenement corona-proof te organiseren.

Twee dagen

De belangrijkste verandering is dat Paard & Erfgoed dit jaar verspreid is over twee dagen. Daarom zorgen de standhouders en showmensen voor een afwisselend aanbod. De authentieke woonwagens, ambachten en dieren zorgen samen met de 550 soorten fruitbomen voor een sfeervol decor. Ook dit jaar helpen er zorgklanten mee, zowel in de weken voorafgaand aan het evenement, als tijdens het weekend zelf.

Online bestellen

De entreekaartjes zijn online te bestellen. Daarbij moet worden aangegeven hoe laat bezoekers komen. Er zijn tijdsloten van een half uur. Hiermee worden lange rijen mensen bij de kassa voorkomen en verspreidt (een maximaal aantal) bezoekers zich per half uur over het terrein. 36 uur voorafgaand aan het evenement krijgen de bezoekers een mail met de laatste richtlijnen van het RIVM.

Eenrichtingsroute

Er is een eenrichtingsroute gemaakt. Hierdoor ontstaan er geen kruisingen van stromen bezoekers. Iedereen komt zo langs alle kramen en shows. De paden zijn ruim opgezet, zodat inhalen mogelijk is en de 1,5 meter tussen bezoekers gehanteerd kan worden. Bezoekers mogen tot 17.00 uur zo vaak rond gaan als ze willen.

Tuinen van Frederiksoord

Het evenement wordt gehouden in de Tuinen van Frederiksoord. Dit terrein is in totaal acht hectare groot, waardoor er voldoende ruimte is voor iedere bezoeker. De catering en de activiteiten zijn buiten de route geplaatst, zodat er geen opstoppingen kunnen ontstaan. De bezoeker wordt gevraagd om contactloos te betalen bij de kramen en de catering.

Rondom de showbakken komen zitplekken. Daaromheen mogen bezoekers staan in vakken, maar met de nodige afstand van elkaar. Op deze manier kan er worden gekeken naar shows met paarden, honden, schapen, eenden en roofvogels.

Bij de horeca worden de hygiënerichtlijnen serieus genomen. Zoals bezoekers dat van eerdere edities gewend zijn, worden de toiletten de hele dag grondig gereinigd en ontsmet.

www.paardenerfgoed.nl