Eerbetoon aan oud-voorzitter van Rensport

Noordwolde – De zuidelijke bocht op de grasbaan van Noordwolde heeft voortaan de Andries Meijer-bocht. Op de dag dat oud-voorzitter Andries Meijer van Rensport Noordwolde negentig jaar zou zijn geworden is zaterdag ook zijn as uitgestrooid op de zijn geliefde racebaan.

Eerst kwamen familie en genodigden de baan op gingen. Vervolgens kwamen veertien motoren aangereden, die zich opstelden in de bocht. Na het uitstrooien van de as werden de motoren gestart en werd er vol gas gegeven, waarna alle motoren ineens gestopt werden. Tot ontroering van familie en vrienden. Daarna onthullen kleinkinderen Jacco en Lara de Vries een plaquette met daarop de tekst "Andries Meijer bocht’ met de foto en de tekst ‘voorzitter 1960-1995’. Na het eerbetoon kregen de genodigden en rijders en oud-rijders koffie en cake.

Laatste wens

Meijer overleed op 25 maart. Door de corona-perikelen was het eerder niet mogelijk zijn laatst wens in vervulling te laten gaan. Zijn hele leven was Meijer besmet met het motorvirus. Zo was hij tijdwaarnemer bij grasbaanraces, namens de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. En hij was docent (en betrokken bij het opzetten van) de opleiding ‘Tijdwaarnemers KNMV’. Verder was hij vanaf 1980 het boegbeeld van de Nuttert van der Heide-rally voor oude motoren in Boijl. Zelf reed hij tot een paar jaar geleden rond op zijn vooroorlogse motor.

Geschiedenis

In 2009 werd Meijer Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege allerlei andere verdiensten voor de gemeenschap, zoals het voorzitterschap van de Krontjongclub Noordwolde. Hij had ook een fascinatie voor de geschiedenis van zijn woonplaats Noordwolde. Hij verzamelde beeldmateriaal, hield lezingen, was cursusleider en schreef een boek over het dorp. Verder verzamelde hij beeld- en filmmateriaal over de regio. Hij stond aan de basis van het Dorps Archief Noordwolde en was ruim vijftig jaar organisator van de 4 mei herdenking in zijn dorp.