Gemeente waarschuwt voor criminele investeerders

Wolvega - Veel ondernemers hebben (grote) financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in een noodlijdende onderneming te investeren. De gemeente waarschuwt hiervoor. Mogelijk zijn er criminele investeerders actief in Weststellingwerf.

Criminelen bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar waaruit het vervolgens lastig ontsnappen is. Denk hierbij aan geldbedragen in ruil voor het ter beschikking stellen van bedrijfsruimten, diensten, voertuig of zelfs een onderneming. Zo kunnen ondernemers juridisch aansprakelijk worden gesteld voor de strafbare feiten die in hun pand of onder de vlag van hun onderneming gepleegd worden. Het pand kan worden gesloten en de vergunning kan worden ingetrokken. Ook deinzen criminelen niet terug voor geweld en bedreiging.

Verdachte situaties kunnen worden gemeld bij de politie, de wijkagent of via 0900-8844. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of op www.meldmisdaadanoniem.nl