PC in Franeker gaat dit jaar definitief niet door: 'In PC mei folle minder publyk, is gjin PC'

De belangrijkste kaatspartij van het jaar, de PC in Franeker, gaat dit jaar vanwege het coronavirus definitief niet door.

De PC was eerder al uitgesteld van 29 juli naar 30 september, maar de organisatie heeft donderdag te kennen gegeven dat ,,gezien de geldende maatregelen'' het houden van de PC niet uitvoerbaar is. Een PC met beperkt publiek is voor de commissie sowieso geen optie. Het is de vijfde keer in de 167-jarige historie dat de PC niet doorgaat.

Voorzitter Ids Hellinga betreurt het beluit, maar acht het verstandig. ,,We hawwe dit beslút mei pine yn it hert naam, mar we moatte realistysk wêze’’, aldus Hellinga. ,,Yn april hawwe we al sein dat it ‘alles of niets’ wêze moat.''

,,In PC sûnder publyk, of mei folle minder publyk, is gjin PC. Dat is ús stellige oerstjûging. De sitewaasje is wat dat oangiet net feroare. In PC mei tsien tûzen minsken op de tribunes is ek no noch net mooglik. Dêrom kinne wy yn ús eagen net oars as dit beslút nimme.’’

Op 29 juli wordt een juniorenpartij op It Sjûkelân gespeeld, voor kaatsers tussen de 17 en 22 jaar. Daar zullen alleen genodigden bij mogen zijn.