PAX Security slaat vleugels uit

Noordwolde - Met het binnenhalen van een nieuwe grote klant, breidt PAX Security in Noordwolde het wagenpark fors uit. Het aantal bedrijven waarvoor de alarmopvolging verzorgd wordt, groeit enorm.

Eigenaar Paul Verra: ‘Dit is een mooie stap. Tijdens de coronacrisis viel het werk dat wij voorheen rondom evenementen deden geheel stil. Dan word je gedwongen om creatief naar de markt te kijken en dat heeft geleid tot het binnenhalen van een nieuwe, grote opdrachtgever.’ Die wil overigens niet ander genoemd worden. De uitbreiding maakte het investeren in drie nieuwe bedrijfsauto’s noodzakelijk om in het gehele Noorden een gegarandeerde aanrijtijd te kunnen halen.

Verra startte PAX Security zo’n negen jaar geleden in Noordwolde. Het bedrijf begon met het verzorgen van de beveiliging bij evenementen. In de loop der jaren kwamen daar voor zowel bedrijven als gemeentelijke overheden allerlei diensten bij als alarmopvolging, mobiele surveillance, zorgbeveiliging, bouwplaatsbeveiliging, receptiediensten en het leveren van verkeersregelaars.

Een jaar of vier geleden betrok Verra een nieuw bedrijfspand aan de Weemstraat in Noordwolde. Van daaruit wordt dagelijks de coördinatie van alle te beveiligen objecten in Friesland, Groningen en Drenthe verzorgd. Daarvoor kan het bedrijf een beroep doen op een poule van zo’n 80 ervaren beveiligers. Verra: ‘Die zijn allemaal streng geselecteerd, volledig gescreend en in het bezit zijn van een geldig BHV diploma.’