SIOS heeft led-verlichting

Wolvega - Korfbalvereniging SIOS / Jumbo Wolvega heeft bij haar kunstgrasveld nieuwe led-verlichting laten plaatsen. De armaturen die al bijna twintig jaar oud waren zijn vervangen door Pro Led Pro-sport verlichting.

De oude verlichting liet te wensen over, doordat niet alle delen van het veld optimaal werden verlicht. De aanschaf van nieuwe led-verlichting is een grote investering, maar door bijdragen van Vermillion Energy, Coorperatiefonds Rabobank en Stichting Bercoopfonds is de realisatie van dit project voltooid. De nieuwe verlichting maakt het voor SIOS mogelijk een betere duurzaamheid na te streven en daarbij een kostenbesparing te realiseren in het stroomverbruik.

Het kunstgrasveld is in 2017 volledig gerenoveerd met de omschakeling van één groot veld naar twee kleine korfbalvelden volgens de afmetingen die destijds werden ingevoerd. Facilitair gezien is het met deze verlichting mogelijk om wedstrijden in de avonduren te organiseren.

Gezien de tendens binnen het korfbal dat steeds meer verenigingen de keuze maken voor het spelen van seniorenwedstrijden op zaterdag, kan de Wolvegaaster club ook de keuze maken om bij de A-selectie over te gaan naar zaterdagkorfbal. Het komende seizoen worden al veel duels op zaterdag afgewerkt gezien de poule-indeling van SIOS.