Vermilion fakkelt gas af

Het bedrijf Vermilion Energy gaat de komende week een paar maal gas affakkelen op de boorlocatie aan de Schapendrift in Noordwolde. Omwonenden zijn daar in een brief van op de hoogte gebracht.

Het op een veilige en gecontroleerde manier in brand steken van gas heeft te maken met schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden op de locatie in de periode van 20 tot 24 juli. ‘Om veilig toegang tot de put te krijgen, moeten we eerst het gas dat in de buis zit eruit laten lopen. Dit verbranden we ter plekke.’ Vermilion doet er volgens de brief alles aan de komende week overlast bij omwonenden te voorkomen.

Maar het is zeker zo dat er enig lawaai in tuinen te horen zal zijn tussen 7.00 en 19.00 uur. Volgens Vermilion is het geluid - volgens deskundigen - vergelijkbaar met autoverkeer in een rustige wijk of een gesprek op normale toonhoogte. ‘We realiseren ons echter dat iedereen dit op een andere manier ervaart.’ Mogelijk dat op 24 juli nog eens gas wordt afgefakkeld vlak voordat de gasput weer in gebruik wordt genomen.