Wandelaars dragen een hoepel om anderhalvemeter te bewaren bij wandeltocht De Hoeve

Een markant gezicht in de omgeving van het dorp De Hoeve in Weststellingwerf. Zondagmiddag wandelden daar enkele tientallen mensen met een hengsel om hun schouders waar via touwtjes een hoepel aan hing,

De organisatoren van deze ludieke ‘Hoepel Op Corona-wandeling’ deelden de hoepelconstructies uit om zeker te zijn dat deelnemers zich aan de afstandsregels zouden houden.

Onder het motto ‘Hoepel op Corona’ liepen de wandelaars zondagmiddag met elkaar een prachtige route door De Hoeve, met onderweg verrassende elementen. Dat waren ontspannende, informatieve, humoristische en eigentijdse optredens en onderweg natuurlijk gezellig bijkletsen.

Bij de start speelde draaiorgel de Grote Dorus en onderweg gaf Gerda Jaspers een yogales en was er een optreden van het Koor van De Hoeve en Klebienders (titelsong: 'Ramona was Corona'). Enkele schoolkinderen gingen ‘tiktokken’ en Henk Roeles vertelde over de herinrichting van de Linde.

De anderhalvemeter afstand tussen de wandelaars was tijdens de hele wandeltocht gegarandeerd en daar hoefden de wandelaars geen moeite voor te doen. Na afloop was het gezellig napraten op het terras van dorpshuis ’t Hokkien, met een drankje en muziek van Sjoerd en Sander.