Beschut werk voor meer organisaties toegankelijk

Wolvega - Het afgelopen jaar heeft Weststellingwerf samen met verschillende organisaties het beschut werk voor mensen met een arbeidsbeperking in een nieuw jasje gestoken.

In een zogeheten ''Open House'' methode is er voor organisaties de mogelijkheid deel te nemen aan het inkoop re-integratie contract. Daardoor hebben inwoners meer keus en dus kans op een passende werkplek.

Beschut werk

Sommige inwoners hebben een arbeidsbeperking. Mensen met een arbeidsbeperking hebben vaak begeleiding en aanpassingen nodig om te kunnen deelnemen op de arbeidsmarkt. Inwoners kunnen bij het UWV, of bij de gemeente, een advies beschut werk krijgen. Dit betekent dat deze inwoner kan werken, maar alleen onder beschutte en aangepaste werkomstandigheden.

Inwoners met een beschut werk advies hadden weinig keus voor een passende werkplek. Door een ''Open House'' constructie is het aanbod voor inwoners met een advies beschut werk breder en toegankelijker geworden.

Voorheen voerde Caparis het grootste deel van de taken beschut werk uit voor de gemeente. Vanaf 1 juli zijn er verschillende organisaties als nieuwe contractpartners voor beschut werk aangesloten. Dit zijn Aalsum en Nieuwland, Buro Ecolan, IederZijnWerk, NoordWest Groep N.V., Stam B.V. en Stichting Ambacht Noordwolde.

Ieder kwartaal kunnen nieuwe organisaties zich aanmelden bij de gemeente als beschut werklocatie. Organisaties die informatie wensen of zich aan willen melden kunnen contact opnemen met de gemeente.