Kinderen Scholtensschool hebben pretpark voor zichzelf

Wolvega In de laatste week voor de zomervakantie vermaakten de leerlingen van IKC Scholtens in Wolvega zich met een kamp en een modderdag.

Door het coronavirus leek een mooi afscheid voor kinderen van groep 8 van IKC Scholtens in het water te vallen. Het jaarlijkse eindkamp in april kon niet doorgaan.

Dankzij het doortastende optreden van de stamgroepsleiders én het flexibele medewerken van de groepsaccommodatie Appelscha (locatie Nijsingh) is het gelukt om in de allerlaatste schoolweek tóch nog met de kinderen op kamp te gaan.

IKC Scholtens wilde de kinderen een onvergetelijke afsluiting van de basisschool bezorgen. De leerlingen en mochten daarom ‘als kers op de taart’ naar pretpark Duinen Zathe. Het pretpark ging speciaal voor de kinderen van de IKC Scholtens deze dag open. De kinderen hadden het hele park voor zichzelf.

Modderdag

Vrijdag genoten ruim veertig kinderen van de modderdag op IKC Scholtens. Het vrij spelen met water en zand stond centraal. De kinderen maakten modderbadjes, verfden met modder, speelden moddervoetbal en gleden op de modderbuikschuifbaan.

De modderdag werd georganiseerd door de BSO en was toegankelijk voor alle schoolkinderen. Ook de peuters van de peuterspeelzaal bij IKC Scholtens deden mee.