Nieuwbouw in Rotanstraat vordert gestaag

Noordwolde - De bouw van de nieuwe woningen in de Rotanstraat in Noordwolde vordert gestaag. De tien twee-onder-een-kapwoningen worden energieneutrale woningen zonder gasaansluitingen.

Verwacht wordt dat de huizen, die de 14 gesloopte woningen in die straat vervangen, in november van dit jaar klaar zullen zijn.

Pitrietstraat

Na sloop- en nieuwbouw aan de Van der Tuukstraat, Reitsmastraat en de Rotanstraat komt ook nog de Pitrietstraat aan de beurt. Twee collectieve en ook de individuele overleggen hebben inmiddels plaatsgevonden. ‘Iedereen heeft ingestemd met de sloop/nieuwbouw’, aldus Sake Lageveen, directeur van Woningstichting Weststellingwerf. De bewonersraad en huurdersorganisatie staan positief tegenover de plannen.

Wisselwoning

Ook daar gaan 14 woningen tegen de vlakte. Voor de bewoners komt een wisselwoning beschikbaar. Naar verwachting kan er in de Pitrietstraat in het najaar van 2021 gestart worden met de bouw. De drie blokjes van vier energieneutrale woningen zullen dan in het voorjaar van 2022 klaar zijn.

Huur

De bewoners die besluiten terug te keren in hun straat moeten wel meer huur betalen. ‘Dat zal een sprongetje van ruim 100 euro zijn’, schat Lageveen. ‘Maar daar staat tegenover dat de energiekosten veel lager zijn. En zij die huurtoeslag ontvangen, merken niks van een huurverhoging’.

Bewoners hebben recht op ongeveer 6000 euro verhuiskostenvergoeding.