Naam Glasvezel Buitenaf verdwenen

Wolvega - De naam Glasvezel Buitenaf is officieel deze maand verdwenen. Het bedrijf legt in een deel van de gemeente Weststellingwerf momenteel glasvezel aan onder de nieuwe handelsnaam DELTA Fiber Netwerk.

Die naam wordt gebruikt in al communicatie. En er is ook een nieuwe website: gavoorglasvezel.nl. Deze naamsverandering heeft geen invloed op de dienstverlening aan bestaande klanten van Glasvezel Buitenaf. ‘Omdat de focus de komende jaren meer komt te liggen op de aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken in kleinere steden en dorpen, wordt de aanleg gecontinueerd onder de naam Delta Fiber Netwerk.’ De ambitie is om eind 2021 een miljoen huishoudens van snel internet te hebben voorzien.

Delta Fiber Netwerk heeft in Nederland in totaal 650.000 aansluitingen. Zo’n 250.000 daarvan zijn aangelegd onder de vlag van Glasvezel Buitenaf.

Delta Fiber Netwerk is onderdeel van Delta Fiber Nederland, het moederbedrijf van de aanbieders Delta en Caiway. Delta Fiber Nederland is eigendom van de Zweedse investeerder EQT, inmiddels de grootste investeerder in glasvezelinfrastructuren in Noord-Europa.