Kunstenaars leggen vertellers vast

Noordwolde - De projecten “Jong en Oud samen in de kunst” en “Mijn kunst” van Stichting Kunstwerk in de Stellingen (KWIDS) krijgen een subsidie van 1620 euro uit het dorpenfonds. De projecten maken volgens de gemeente kunstbeleving laagdrempelig en brengen jong en oud bij elkaar.

Stichting Kunstwerk in de Stellingen bestaat tien jaar. KWIDS houdt in ‘t Buurthuus in Noordwolde exposities met werken van noordelijke kunstenaars. Het jubileum wordt aangegrepen om meer mensen in contact te brengen met kunst. Buiten de reguliere exposities om worden nu twee projecten opgestart.

Vrijheid

“Jong en Oud samen in de kunst” brengt leden van de schilderclub Noordwolde, schoolkinderen en bewoners van De Mandehof en Krommestede samen en proberen hun ideeen over het thema ‘vrijheid’ in verf vast te leggen. Het resultaat is in ‘t Buurthuus te zien. Daarnaast komt de jeugd in aanraking met kunst en leert zij van oudere inwoners van Noordwolde over de geschiedenis van hun woonplaats.

Voorwerp

In het project “Mijn kunst’ gaat KWIDS op zoek naar mensen die een verhaal vertellen over een (kunst)voorwerp dat voor hen veel betekent. De vertellers worden geportretteerd door een kunstenaar. De foto’s en de verhalen worden in een kunstroute ondergebracht op buitenlocaties in Noordwolde. De kunstroute start half juli.

Zomerexpositie

De initiatieven brengt volgens de gemeente jong en oud samen, prikkelt de geest, daagt uit en heeft zo een positieve werking op het welzijn van de bewoners. In totaal investeert KWIDS ruim 10.500 euro voor alle activiteiten in het kader van het 10-jarig jubileum. Vrijdag 3 juli start in ‘t Buurthuus de zomerexpositie ‘Begin’. Het is dezelfde tentoonstelling als in het voorjaar. Door de coronacrisis waren weinig mensen in de gelegenheid deze te bezoeken.