Woudlopers zaaien bloemen voor bijen

De Hoeve - Een aantal Woudlopers uit De Hoeve zaaide een strook langs een voetpad, waar gegraven was voor de glasvezelkabel, in met een bloemenmengsel.

De ingezaaide strook is afgezet met palen en een touw, zodat er niet gemaaid of doorheen gelopen wordt. Een banner met de tekst ‘Bijen blij met onze bloemen’ maakt voor iedere passant duidelijk dat en wat er gezaaid is door De Woudlopers. Om de zaadjes te laten kiemen en om te voorkomen dat de plantjes uitdrogen, gaan een paar kinderen met hun skelters en gieters op pad om de strook van water te voorzien.

Groencommissie

Leden van de Groencommissie uit De Hoeve organiseerden deze middag. Zij begonnen met een uitleg over wilde bloemen. Eerst werd er verteld dat wilde bloemen belangrijk zijn voor de insecten, om er nectar en stuifmeel te halen én om er in te kunnen schuilen. Die insecten zijn dan weer belangrijk als voedsel voor allerlei vogels en andere kleine dieren, maar óók in de strijd tegen de eikenprocessierupsen.

Daarna volgde er een uitleg over hoe het zaad het beste gezaaid kon worden en konden de kinderen aan de slag. Na het zaaien werd de grond met water begoten.