Coronaproof tennissen in Elsloo

Elsloo - In Elsloo werd zondag het ‘groot Elsloo’s Coronaproof midzomer ODIS tennis Event’ gehouden.

Sinds half maart vervielen ook in Elsloo logischerwijs veel evenementen. Het tennissen onderling en de tennislessen werden pas weer opgepakt toen er een versoepeling van de coronamaatregelen plaatsvond. Het bestuur had de afgelopen periode niet stil gezeten met het binnenhalen van potentiele tennissers. Liefst 24 leden en potentiele leden volgen momenteel de lessen van tennisleraar Menno Huizinga uit Appelscha.

Ook voor de afsluiting hadden de bestuurders een alternatief bedacht. In plaats van een toernooi konden de deelnemers nu kiezen uit een dag lang genieten van tennismomenten in de vorm van een onderling tennisevent.

Vroeg uit de veren

Daarbij hielden tennissers zich aan de richtlijnen van de overheid. De eerste deelnemers moesten al vroeg uit de veren. ‘s Morgens om 5.05 uur bij zonsopgang, stonden de eerste leden al op de baan. Gedurende de dag namen 34 tennissers in een dubbelspel bezit van de baan om volgens een vooraf opgesteld schema elkaar de loef af te steken.

Pepermunt en drop

Dit ging door tot ’s avonds 22.05 uur, toen de zon weer onderging. De prijswinnaars kregen iedere partij boter bij de vis. Voor iedereen lag er namelijk een rol pepermunt of een rol drop klaar. De zondag begon zonnig, maar gedurende de middag en vooravond kregen de wolkenvelden de overhand met als gevolg dat het in avonduren begon te regenen.

Reuring

Het gezellige karakter rond de baan en in de kantine ontbrak in deze setting, maar de tennisvereniging is weer bezig en dat vinden velen die meededen of even een kijkje kwamen een goede ontwikkeling. ‘Blij dat er toch wat meer reuring is in het dorp. Het was zo stil. En mooi dat de tennisclub een en ander alweer oppakt.’.