‘Gouden vrijwilliger’ Jan Ophof krijgt lintje

Noordwolde - Burgemeester André van de Nadort reikte vrijdagavond een Koninklijke onderscheiding uit aan Jan Ophof (73). De uitreiking vond plaats in ’t Buurthuus in Noordwolde. Ophof is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester spelde het lintje in verband met corona crisis niet op, maar dat deed de echtgenote Diny Ophof, een bijzondere gebeurtenis.

Jan Ophof komt uit Rotterdam. Hij woont al ruim 40 jaar in Weststellingwerf, waarvan het grootste deel in Noordwolde. Sinds hij in Noordwolde woont, zet hij zich actief in voor de lokale “mienskip”. Er is bijna geen bestuur, vereniging of stichting in Noordwolde waar Ophof geen deel van heeft uitgemaakt, of nog steeds uitmaakt.

De Twiegsnieders

Hij richtte buurtvereniging De Twiegsnieders op. Hier zat hij ook in het bestuur. Verder was hij bestuurslid bij fietscrossclub Nortepé, bij VVV Weststellingwerf en was hij official voor de Koninklijke Nederlandse Wielerunie. Ook was hij lid van de Commissie van Beheer van de Gereformeerde Kerk en redacteur van het kerkblad.

De Woudklank

Jan Ophof was daarnaast 10 jaar lang bestuurslid en voorzitter van muziekvereniging De Woudklank. Verder speelde hij een belangrijke rol bij het ontstaan van het TopTransferium.

Onvermoeibaar en doortastend

Op dit moment is Ophof nog steeds actief in verschillende besturen. Hij is bestuurslid van de Stichting Noordwolde Bruist, bestuurslid en penningmeester van ’t Buurthuus, Radio Weststellingwerf Centraal en Plaatselijk Belang De Eendracht. De waardering voor Ophof vanuit de verschillende verenigingen, stichtingen en besturen is dan ook groot. Mensen zien hem als ‘een gouden vrijwilliger, veelzijdig, onvermoeibare inzetbaar, doortastend en altijd betrokken bij de leefbaarheid in het dorp.’