Kringloopwinkel De Veurdele breidt uit

Noordwolde - Kringloopwinkel De Veurdele in Noordwolde breidt uit. Ook het pand aan de andere kant van de brandweergarage is door George Stuivenvolt eerst tot het eind van het jaar gehuurd. Er was al een rechtstreekse verbinding via de achterkant van de gebouwen.

Met de uitbreiding krijgt de winkel er 400 m2 bij. Het moment van uitbreiding in de corona-crisis is wel opmerkelijk. ‘Regeren is vooruitzien’, zegt Stuivenvolt. De Veurdele is vanaf het begin van alle coronabeperkingen half maart open gebleven. Maar de omzet liep in maart en april wel fors terug, nog net genoeg om de kosten te dekken. Stuivenvolt merkt dat mensen nu weer wat meer de deur uit durven en hoopt dat over juni de omzet zich weer hersteld tot het oude niveau.

Van Dijk Coating

Het nieuwe deel was tot voor kort in gebruik bij het bedrijf Van Dijk Coating uit Noordwolde en is ook eigendom van Herman van Dijk. Ruim een jaar geleden is Van Dijk overgenomen door IMWI (Infra, Maritiem, Warmte, Industrie) in Zwolle, ontstaan uit het samengaan van twee andere bedrijven in 2016. Met Van Dijk er bij heeft de gevormde groep specialistische bedrijven een gecombineerde omzet van circa 20 miljoen euro, met 100 medewerkers.

Het familiebedrijf was in 1971 opgericht door de onlangs overleden Alberd van Dijk. Het bedrijf was van oorsprong actief met het tegengaan van corrosie op gasleidingen en werd later toonaangevend in het maken van elektrolasmoffen ten behoeve van warmteleidingen.

Verplaatsing naar Wolvega

IMWI heeft besloten de naam te handhaven, maar het bedrijf in april te verplaatsen naar de Industrieweg in Wolvega. Ook de vestiging aan de Hoofdstraat West in Noordwolde op de plek van de voormalige zuivelfabriek staat te huur. Van Dijk woont daar nog wel en houdt zich nu volledig bezig met zijn vastgoedportefeuille.