Jeroen Dolstra zet vee op juiste plaats

Oosterstreek - Jeroen Dolstra uit Oosterstreek is wereldkampioen online veebeoordelen. Hij wint de hoofdprijs, een spermawaardebon van 200 euro.

Veehouders uit veertien verschillende landen bogen zich de afgelopen weken over de plaatsing van acht roodbonte en acht zwartbonte dieren in de allereerste wereldwijde competitie online veebeoordelen. In totaal kwamen bijna 350 antwoordformulieren binnen. Een groot deel daarvan kwam uit Nederland en Vlaanderen, maar er waren bijvoorbeeld ook inzendingen uit Nieuw-Zeeland, Pakistan, Brazilië, Chili, Spanje, Polen en Ierland.

In de zwartbontcompetitie waren er uiteindelijk slechts zeven deelnemers die de dieren exact hetzelfde plaatsten als de jury. Uit deze juiste inzendingen werden de Nederlandse en Vlaamse winnaars geloot.

De jury van de zwartbontcompetitie werd gevormd door Jan van Weerdenburg en Frank Winter, stamboekinspecteurs van de coöperatie CRV. Ook zij bepaalden hun plaatsing aan de hand van de foto’s. Ze beschikten dus niet over meer informatie dan de deelnemers.

https://www.crv4all.nl/cooperatie/winnaars-online-veebeoordelen/