Bewoners De Toekomst blij met nieuwe straat

Steggerda - De Toekomst, de nieuwe straat in Steggerda, is klaar. Daarmee is het bouwproject op de voormalige locatie van de melkfabriek in Steggerda eindelijk afgerond.

De grond was nog in bezit van Projectontwikkelaar JMT Projecten BV, die ook verantwoordelijk was voor het ‘woonrijp’ maken van het project. De projectontwikkelaar is in 2019 echter gestopt en dus werd het project niet afgerond. Toen bleek dat de projectontwikkelaar ondanks de vastgelegde afspraken het project niet wilde afronden, nam de gemeente de verantwoordelijkheid op zich.

Voetpad met parkeervakken

De bewoners waren alle plassen op het onverharde pad meer dan zat en trokken samen aan de bel. De gemeente nam de kosten op zich. De bewoners hebben volgens wethouder Jack Jongebloed enthousiast op het resultaat gereageerd, zo meldde hij de gemeenteraad. Er is een aansluiting gemaakt van de straat De Toekomst op de Vaartweg. Bij de Pepergaweg kwam een voetpad met parkeervakken. De openbare verlichting wordt door een ander bedrijf in de zomer gedaan. Als laatste wordt er in november nog beplanting aangebracht.