Gastrovino Otten in Wolvega bestaat kwart eeuw

Wolvega - Gastrovino Otten in Wolvega, ook wel bekend als “Het lekkerste winkeltje”, bestaat 25 jaar. Op 1 mei 1995 werd de delicatessenzaak aan de Hoofdstraat Oost 11 in Wolvega geopend.

De familie Otten nam de winkel over van de familie Ruiter. Na ongeveer twaalf jaar werd het tijd voor veranderingen en ging Otten op zoek naar een ander pand. Het oude pand werd verkocht aan de familie Weerman. Otten verhuisde naar de andere kant van de straat, naar nummer 32, waar voorheen de SNS bank zat. Dit pand werd helemaal verbouwd van een bank naar een moderne delicatessenzaak. De deuren opende in februari 2007. Jan Otten: ‘Er is in 25 jaar veel gebeurd, op een paar dieptepunten na hebben wij vele mooie herinneringen mogen beleven. Deze mooie herinneringen hebben ervoor gezorgd dat we altijd met veel plezier voor de klant klaar staan. Tijdens deze crisis zijn we erg blij met onze klanten, die bij ons regelmatig hun wijntjes, nootjes, vleeswaren of kaas komen halen. Ook de vele cadeautjes die altijd klaar staan, of op maat worden gemaakt, worden nog steeds zeer gewaardeerd.’

Acties

Het jubileum wordt gevierd met diverse acties. Van dinsdag 23 juni t/m 27 juni is het feest in Het Lekkerste Winkeltje. Iedereen die voor 12,50 euro of meer lekkers komt halen krijgt gratis een zakje cashewnoten.

Wijnproeverij

Tevens is er een speciale feestelijke, digitale wijnproeverij. Otten: ‘We hebben een selectie gemaakt van wijnen waarvan we weten dat ze in de lente en zomerperiode uitermate goed smaken op het terras, bij de BBQ of in een klein gezelschap bij een borrel of het diner.’ Als jubileumaanbieding krijgen klanten bij de aankoop van twaalf flessen wijn gratis een stuk belegen kaas, stokbrood en een zakje vers gebrande cashewnoten voor bij de proeverij. De 40 wijnen uit deze proeverij kunnen eenmalig met 10% korting worden besteld. De bestellijst kan voor 25 juni worden teruggestuurd. Vaste klanten krijgen de proeverij per mail toegezonden.

De proeverij is te vinden op www.hetlekkerstewinkeltje.nl