Majorettes oefenen van nood in tuin

Noordwolde - Majorettes van muziekkorps ‘De Woudklank’ in Noordwolde oefenen vanwege de corona-crisis al drie weken in de voortuin van instructrice Andrea Gorter-De Jong aan de Hoofdstraat Oost in Noordwolde.

Ze traint met twee groepen in de hoop dat straatoptredens, zoals bij de avondvierdaagse en diverse optochten, spoedig weer tot de mogelijkheden behoren.

Sport

Door de coronamaatregelen waren repetities sinds halverwege maart niet mogelijk. Het jeugdorkest oefende daarom in een tuin aan de Elsweg. Waar het muzikale deel van ‘De Woudklank’ vanaf woensdagavond weer naar binnen mag om te oefenen, vallen de majorettes volgens Andrea onder sport. En de mogen nog steeds alleen buiten sporten. De malletband heeft maandagavond al weer binnen geoefend. Muziekverenigingen moeten overigens een uitgebreid protocol volgen om weer met meerdere mensen in een ruimte op een blaasinstrument te kunnen spelen.

Plattegrond

Er moet een vrije ruimte van twee meter rond het midden van elke stoel zijn. Er is een hele plattegrond gemaakt voor de zaal van ’t Buurthuus. Alle benodigdheden, zoals stoelen, lessenaars, standaards worden door mensen die handschoenen dragen klaargezet en vooraf gereinigd. Spelen op een blaasinstrument veroorzaakt condens, wat een risico is, dus moet dat condens met bakjes en zakjes worden opgevangen. Concerten en optredens zullen er voorlopig niet inzitten voor ‘De Woudklank’. Maar het belangrijkste dat er in ieder geval weer samen gespeeld kan worden.