In drugsvilla Willemsoord werd crystal meth gemaakt. Bewoner (65) blijft langer vastzitten

Willemsoord - In de drugsvilla aan de Ronde Blesse in Willemsoord werd de verslavende drug crystal meth geproduceerd. Nog nooit werd in Overijssel een drugslab ontdekt waar deze drug werd vervaardigd. Het aangetroffen lab in Willemsoord was volgens de politie 'fors van omvang'.

Crystal meth, bekend van de hitserie Breaking Bad, is een zeer verslavende drug. Het is bekend dat deze drug veel geld oplevert in criminele kringen. In Nederland worden steeds vaker crystal meth-labs ontdekt. Voor zover bekend wordt de drug niet veel in Nederland gebruikt, maar vooral geproduceerd om te verkopen in het buitenland.

De 65-jarige bewoner van de villa werd zondag 24 mei aangehouden na een grote politie-inval. Hij zit nog zeker negentig dagen vast, zo besloot de raadkamer vandaag. De politie heeft ‘voldoende gronden’ om de inwoner van Willemsoord langer vast te houden. De politie doet nog verder onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van meerdere verdachten. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten.

Grote vaten

De woning ligt aan een lange oprijlaan die uitkomt op de Ronde Blesse. Daarbinnen troffen agenten, gekleed in kogelwerende vesten, op zondag 24 mei het drugslab aan. De politie meldde eerder al dat het lab al een paar maanden in gebruik was. In het lab stonden chemicaliën en afvalstoffen, die op een later moment gedumpt hadden kunnen worden. Daags na de grote politie-inval werden meerdere grote vaten en kleine vaten uit het huis gehaald door rechercheteams.