Yoga Pilates Elsloo gaat naar buiten

Elsloo - Yoga Pilates Elsloo start vanaf maandag 8 juni met lessen in de buitenlucht. Op het terrein is genoeg ruimte om veilig yoga en pilates te doen.

De lessen worden gegeven in een tijdelijke overdekte buitenruimte. “We hebben ontzettend zin om weer real life les te geven”, vertelt Pilates docent en oprichter Tineke van der Leij. Diverse coronamaatregelen zijn getroffen zodat de leerlingen veilig les kunnen krijgen.

Sprong in het diepe

Na de persconferentie op zondag 11 maart stond bij Yoga Pilates Elsloo de tijd heel even stil. Naar alle leerlingen ging de nieuwsbrief uit dat de studio haar deuren sluit tot 6 april. ‘Twee dagen erna hebben we een sprong in het diepe gemaakt. We zijn van start gegaan met een online programma met een gevarieerd aanbod van wekelijkse lessen via Zoom en de mogelijkheid om lessen terug te kunnen kijken,” aldus Van der Leij. “Het was voor ons een groot feest om te zien dat zoveel leerlingen bleven en juist in deze uitdagende periode baat bij de online lessen hadden. Het was voor iedereen een periode van wennen en veel testen maar het was heel goed en leuk om toch nog contact met elkaar te kunnen houden en lessen te geven waarbij we elkaar konden zien.’

Online programma

In de periode van 8 juni t/m 30 juli worden buiten verschillende pilates- en yogalessen gegeven. Hiernaast is er voor de leerlingen die wegens gezondheidsredenen of verkoudheids- of griepklachten niet kunnen komen een online programma. Naast Pilates zijn er lessen Vinyasa Yoga, Yin Yoga en Yin-Yang.