Stichting Leergeld steunt 952 kinderen uit minimagezinnen

Wolvega - Stichting Leergeld Heerenveen-Weststellingwerf heeft in 2019 952 kinderen uit minimagezinnen deel laten nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. In heel Nederland waren dit 126.838 kinderen.

Door de coronacrisis dreigt een grote groep mensen in de financiële problemen te raken, onder hen ook veel gezinnen met kinderen. Stichting Leergeld wil ervoor zorgen dat deze kinderen gewoon mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes.

Laptops

In de gemeenten Heerenveen en Weststellingwerf hebben scholen er alles aan gedaan om kinderen van minimagezinnen van laptops te voorzien. Ondanks een tekort, verspreidde de stichting zo’n veertig laptops of tablets.

Financiële redenen

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten. Stichting Leergeld ondersteunt ouders met bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, een bijdrage voor een schoolreis, een computer of een fiets of met de contributie voor een sportvereniging.

Nieuwe strategieën

Om nog meer gezinnen bekend te maken met haar ondersteuningsaanbod, zet Stichting Leergeld in op nieuwe strategieën. Zo werkt zij op dit moment samen met ambassadeur Paul van Loon aan een schoolmusical voor groep 8 met een maatschappelijke boodschap over sociale uitsluiting. Via de schoolmusical hoopt zij in één klap scholen, ouders en kinderen te bereiken. Vanaf september kunnen basisscholen deze musical online bestellen.

Landelijke Leergeld Dag

Elk jaar op 1 juni wordt de Landelijke Leergeld Dag georganiseerd, waarop er aandacht is voor het werk van Stichting Leergeld. Normaliter wordt er ergens in het land een bijeenkomst georganiseerd. In coronatijd vond de Landelijke Leergeld Dag plaats op sociale media.

Stichting Leergeld Heerenveen-Weststellingwerf roept ouders uit minimagezinnen op om zich te melden voor ondersteuning. Dat kan via info@leergeldweststellingwerf.nl