Gezellig druk op terrassen Wolvega

Wolvega - Op het plein in het centrum van Wolvega was het tweede pinksterdag gezellig druk. De terrassen mochten voor het eerst weer open.

Daar maakten velen dankbaar gebruik van. Er was ook een terras ingericht voor het oude gemeentehuis, dat enkele jaren gelden gedeeltelijk afbrandde. De restauratie van het monumentale pand is bijna voltooid. Midden of eind augustus opent ’t Stadhuys daar de deuren. Het pand herbergt straks een restaurant, een grandcafé, een wijnbar en een Bed and Breakfast.

Het horecagedeelte wordt dan gerund door Sonya de Boer en Ben Lagerhuis, van het naastgelegen restaurant. Dat blijft ook gewoon bestaan. Voor het terras van ‘t Stadhuys zijn nieuw meubilair en parasols aangeschaft. Volgens Watze de Vries, de eigenaar van het pand, kwamen daar veel goede reacties op.

Hekken

Hij vindt het jammer dat er op het plein dranghekken zijn geplaatst om in verband met de corona-maatregelen alles in goede banen te leiden. ‘Dat doet afbreuk aan het geheel. Bloembakken waren veel mooier geweest. Helaas is daar geen overleg over gevoerd met ons.’