Zwembaden gaan dinsdag 2 juni weer open

Wolvega - Vanaf dinsdag 2 juni zijn de gemeentelijke zwembaden De Steense en De Dobbe weer open. In de zwembaden gelden de coronamaatregelen.

Dit betekent dat maximaal 30 personen tegelijkertijd naar binnen mogen. Zwemmers ouder dan 12 jaar houden 1,5 meter afstand van elkaar en badkleding moet thuis worden aangetrokken.

De horeca blijft voorlopig gesloten. Zwemmers wordt aangeraden een eigen bidon met drinken mee te nemen. Douchen is niet mogelijk. Toiletten in het zwembad zijn wel open.

Tijdsblokken

In De Steense komen er tijdsblokken van 60 minuten. Per tijdsblok worden maximaal 20 kaartjes verkocht. Per volwassene (18+) mag er één kind tot 4 jaar mee. Het 25-meterbad is ingericht voor het zwemmen van banen. Kinderen zonder zwemdiploma kunnen zwemmen in het kleine bad onder begeleiding van een volwassene (18+).

In De Dobbe komen er tijdsblokken van 90 minuten. Per tijdsblok worden er maximaal 30 kaartjes verkocht. Per volwassene (18+) mag er één kind tot 4 jaar mee. Tot 12.00 uur worden er alleen banen gezwommen. Vanaf 12.00 uur is er vrij zwemmen en spelen.

Zwemlessen

De zwemlessen in de Steense in Wolvega starten in de week van 2 juni. Het vervolg van de zwemlessen in De Dobbe in Wolvega wordt verder uitgewerkt. In juni komt hier meer informatie over.

Zwembad De Steense gaat naast de zwemlessen alleen open voor baantjes zwemmen. De Dobbe gaat open voor baantjes zwemmen en vrij zwemmen voor de jeugd. Andere activiteiten gaan niet door. Voor bezoek aan de zwembaden moeten zwemmers vooraf een toegangskaartje kopen. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis. Voor hen is een kaartje reserveren niet nodig.

Online kaartjes kopen

Toegangskaartjes zijn vanaf vrijdag 29 mei online te koop. Na de betaling ontvangen bezoekers een bevestiging in de mail. Deze bevestiging moet bij aankomst in het zwembad aan het loket worden getoond.

In de zomervakantie is zwembad De Steense altijd dicht. De deuren sluiten op zondag 28 juni. Het plan is om na de zomervakantie, vanaf 31 augustus, weer te starten met alle zwemlessen en de doelgroep-activiteiten.