Wandelroutes voeren langs de mooiste plekjes

In het Drents-Friese grensgebied zijn zeer veel wandelmogelijkheden. Mooie lommerrijke lanen, verrassend fraai gelegen vennetjes en heidevelden met een weids uitzicht. In het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid zijn heel wat wandelingen uitgezet die je langs de mooiste plekjes in het gebied voeren.

Neem bijvoorbeeld de monumentenroute  langs historische plaatsen in het Maatschappij gebied.  Hij is zeer de moeite waard. Het wandelknooppuntennetwerk brengt je makkelijk door het uitnodigende gebied dat zich uitstrekt van Frederiksoord tot Zorgvlied.  Het knooppuntennetwerk is sinds kort  uitgebreid  over de hele gemeente Westerveld.  Nu is er al volop gebruik van te maken.

Er zijn ook aansluitingen mogelijk met het wandelknooppuntennetwerk van de gemeenten West-  en Ooststellingwerf.  Naast deze streekpaden kan de wandelaar langere afstandswandelingen maken over het Friesewoudenpad en het Drenthe pad.

Een andere bijzondere wandelroute is de paarse koppen-route over het Doldersummerveld. De wandelaar struint over het heideveld en langs de rand van de omringende bossen. In het gebied graast een kudde schapen en tientallen Schotse Hooglanders lopen ook over de paden. Deze tocht is in totaal zeven kilometer.