Kunst met een glimlach

‘Kunst is leuk’, vinden ze in Vledder. Je kunt er stilletjes van genieten, maar ook mee lachen. Zeker bij de valse kunst. Het accent van Museums Vledder is gericht op Valse Kunst. Kenmerkend zijn de hilarische rondleidingen, het visitekaartje van dit unieke museum. Alle trucs van vervalsers komen aan bod, ook de verhalen over de meestervervalsers, zoals Han van Meegeren en Geert Jan Jansen.

Wat is het verschil tussen een vervalsing en een kopie? Soms herken je een vervalsing meteen, zoals de foto’s van de schilderijen, waarop het Meisje met de Parel is nagemaakt. Deskundige rondleiders vertellen er alles over tijdens de gratis rondleidingen.

Maar er is nog meer te beleven. Naast de Valse Kunst heeft het museum een unieke verzameling Hedendaagse Glaskunst. Tot slot is er drie keer per jaar een extra wisselexpositie met werken van kunstenaars uit de streek.

In de nieuw ingerichte cadeauwinkel kan men tegenwoordig vrijblijvend kiezen uit een gevarieerd assortiment glaskunst voor elke beurs. Ook is er een gezellige theeschenkerij met zitje.

www.museums-vledder.nl