OERmuseum is opnieuw ingericht

In het fraaie landschap van Westerveld, zijn vele schatten te vinden, vooral als het gaat om de bekende natuur, maar Westerveld biedt meer schatten dan natuur alleen. Vele sprekende schatten van cultuur zijn te vinden in het OERmuseum in Diever.

Recreanten kunnen hun hart ophalen en genieten van alle aansprekende vondsten uit de oertijd. Alles bij elkaar pareltjes die zeer de moeite waard zijn.

Het museum is het afgelopen jaar volledig opnieuw ingericht. Wie door de massieve eikenhouten deur naar binnen gaat, staat direct in oogcontact met een levensgrote mammoet en haar kalf. Het beeld nodigt uit om de rest van het museum te ontdekken.

Het OERmuseum is te vinden in het voormalige Schultehuis van Diever, een monumentaal pand uit 1604, midden in het dorp, aan de Brink. Maak een ontdekkingsreis door de tijd en beleef de oertijd. Door vensters kijk je terug naar perioden: hoe het eruit zag en welke beesten er leefden. Terug naar de tijd van mammoeten, maar ook die van neanderthalers, rendierjagers, hunebedbouwers en bronsgieters.

Het museum geeft chronologisch, aan de hand van archeologische vondsten, een kijkje in wat zich in West-Drenthe duizenden jaren geleden afspeelde. Van de laatste ijstijd met zijn mammoeten en de neanderthalers tot het jaar 0. In vijf vensters krijg je, deels interactief, een inkijkje in het landschap en de bewoners en de invloed die deze op elkaar hebben. Voor de bezoekers zijn er allerlei spelelementen en films. Daarnaast organiseert het museum diverse unieke workshops, evenementen, archeologische wandelingen met gids en rondleidingen. Deze staan uitgebreid beschreven in de museumagenda.

www.oermuseum.nl