Mountainbiker kan zich uitleven in het Drents-Friese Wold

Liefhebbers die graag sporten in de natuur doen er goed aan één van de mountainbikeroutes in het Drents-Friese Wold te fietsen. De 4,2-kilometer lange rode route staat in de top drie van meest gewilde routes in heel Nederland.

Gebruikers waarderen op de site mtbroutes.nl alle mountainbikeroutes in heel Nederland en de Drents-Friese Wold routes scoren beide erg hoog. Ook de blauwe route is erg populair. Deze route wordt in alle seizoenen door honderden mountainbikers per dag gefietst. Beide routes sluiten aan op elkaar en op andere routes in de regio.

De rode route start naast het Boerestreekplein. Vanaf de fietsenzaak, waar de wereld aan mountainbikes te huur zijn, volgt de mountainbiker de houten palen met het rode MTB-teken. Deze route ligt volledig in de provincie Friesland. De route is gelegen in de oude , begroeide duingebieden van het dorp. Dit maakt het mogelijk om te genieten van veel hoogteverschil. Het is uitdagende route waar een goede warming-up een vereiste is. De route bestaat uit technische delen met korte venijnige klimmetjes. Er zitten geen verharde of vlakke stukken in de route.

Deze route is aaneengesloten te rijden met de 17,3 kilometer lange, blauwe route. Er ontstaat dan een route met een totale lengte van ruim 21 kilometer. De blauwe route kan ook afzonderlijk gereden worden. Dan wordt gestart bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer. De route voert door een bosrijke omgeving afgewisseld met akkers, graslanden, heideveldjes, de Kale Duinen en watertjes. De route is vorig jaar aangepast om het nog bochtiger en avontuurlijker te maken. Deze route staat in verbinding met de 28-kilometer langs groene route in Diever/Hoogersmilde. Volg de verbindingsroute om bij de groene route uit te komen.