Bereikbaarheid van Appelscha wordt alsmaar groter

De opwaardering van de N381 vanaf Drachten tot aan de Drentse grens bij Smilde is een flinke aanwinst voor de hele regio. Zo is het veel veiliger geworden en ben je veel sneller op plaats van bestemming. Dit jaar rond de aannemer het deel tussen Donkerbroek en Oosterwolde af, waardoor een stuk van vijf kilometer verbreed wordt van twee- tot vierbaansweg.

De 100-weg is veelgebruikt. Toeristen worden door de verdubbeling niet meer opgehouden door vrachtverkeer, waardoor irritaties achterwege blijven.

De N381 is de eerste weg in Friesland waar huifkartunnels zijn aangelegd. De huifkartunnel en fietstunnel Kraaiheidepollen vormen een waardevolle aanvulling op de recreatieve voorzieningen in Appelscha. Voor zowel fietsers als recreanten met paard en wagen is het mogelijk om optimaal van het Drents-Friese Wold te genieten.

Met de aanpak van de weg streeft de provincie naar een veiligere situatie voor wegverkeer en omwonenden. Het is allemaal gebeurd met zoveel mogelijk respect voor flora en fauna, samen met de omgeving.

De N381 zorgt op zijn beurt voor een goed georganiseerde verkeersstroom. Stoplichten kwamen te vervallen en toeristen steken veilig over de autoweg en automobilisten rijden binnen no-time naar de volgende toeristische attractie.