Recreatieplassen in de natuur bieden uitkomst tijdens warme dagen

Met mooi weer zoeken velen de verkoeling bij of in het water. Ook in deze regio kan op de mooiste plekjes gerecreëerd worden.

In het Drents-Friese Wold ligt het Canadameer, ook wel Aekingermeer genoemd,  aan de Canadaweg tussen Appelscha en Wateren. Het is een zeer diepe en schone zwemplas met een leuk strand. De Kale Duinen liggen op loopafstand. De zwemplas is voor honden in de zomerperiode taboe. Het is een rustige plek om te zonnen en in het midden van het meer ligt een eilandje. Als er behoefte is om even op verkenning uit te gaan; er voert een wandelpad om het meer heen

Het fraaie Bosbad van Appelscha is een verwarmd openluchtbad aan de rand van het Drents-Friese Wold. Glijbanen, duikplanken, een waterspeeltuin en een grote zonneweide zijn er te vinden. Zowel jong als oud kan zich daar vermaken. In Haulerwijk ligt het openluchtzwembad Haulewelle. Bezoekers kunnen er heerlijk ontspannen, maar ook lekker actief bezig zijn.

Bij slecht weer biedt zwembad De Boekhorst in Oosterwolde uitkomst. Dat is onderdeel van het plaatselijke sportcentrum. Het zwembad bestaat uit een zwemhal met daarin een 25 meter wedstrijdbad, een instructiebad en recreatiebad die onder een brug door met elkaar verbonden zijn. Het kleine recreatiebad bestaat uit een stroomversnelling en een bubbelbank. Bij het recreatiebad is ook een 25 meter lange, deels uitpandige glijbaan te vinden die uitkomt in een skim-out naast het recreatiebad. Buiten is alleen een peuterbad. Liefhebbers van zwemmen in de natuur kunnen ook terecht in de plas Laagduurswoud bij Makkinga of in de Spokeplas bij Noordwolde. Die plas is ook erg geschikt voor kleine kinderen.