Auto’s staan in de rij voor diner van topkok

Wolvega - Deze crisistijd maakt ondernemers creatief. Zo zetten hotel Van der Valk en topkok en restauranthouder Jan Smink een coronaproof foodtruckfestival op.

De Drive Through op het parkeerterrein bij het hotel in Wolvega bleek vrijdag al zo’n succes dat de ondernemers het festival meteen maar uitbreidden met de zaterdag. Liefst 150 maaltijden werden er op beide dagen afgehaald. Terwijl de chauffeurs langs de foodtrucks reden en hun gewenste menu in de kofferbak (per foodtruck een gang) gezet kregen (met bijbehorende instructies hoe het diner thuis af te maken), werd het geheel opgeleukt met live muziek van het duo Bakker en Niehaus uit Wolvega.

Vaker doen

Aan het eind van de route, na de truck met de flessen bubbels, werden de gasten getrakteerd op een bloemetje uit de ‘Welkooptruck’. De bezoekers waren, nadat ze thuis het meergangendiner hadden genuttigd, lovend over onder andere de pokebowl, gelakte kippendijen, asperges en romanov. Ivar Dikken van Van der Valk: ‘Nadien ontvingen we alleen maar positieve reacties via social media. De kans is groot dat we dit vaker gaan doen.’