De Kinderkei opent locatie in Noordwolde

Noordwolde - De nieuwste locatie van kinderopvang de Kinderkei is sinds 11 mei geopend aan de Hoofdstraat West in Noordwolde. Maandenlang is er geklust in het oude bankgebouw om de ruimtes te laten voldoen aan de eisen van deze tijd.

De feestelijke opening zat eerder in de planning, maar wegens het coronavirus vindt deze later in het jaar plaats. Dan kan iedereen een kijkje komen nemen. "De ruimtes zien er geweldig uit geheel passend in de stijl van het oude bankgebouw. Het is ingericht voor de leeftijd van de kinderen en zijn voorzien van de nieuwste snufjes. Geweldig dat kinderen er nu ook écht van kunnen gaan genieten’, zegt Minke Krol-Streekstra, aanspreekpunt van locatie Noordwolde.

Ontzettend blij

Kinderopvang de Kinderkei is al ruim tien jaar actief in het bieden van kinderopvang onder leiding van Renske, Karin en Menno Krikke. Met diverse locaties in Wolvega, Steggerda, Boijl en Makkinga kan deze locatie in Noordwolde niet ontbreken. ‘Wij zijn ontzettend blij dat wij onze diensten kunnen uitbreiden en hebben er heel veel zin in’, zegt Minke.

Peuteropvang

Van maandag tot en met vrijdag is de locatie geopend van 7.30 uur tot 18.00 uur. Halve dagen zijn mogelijk, net als de vervroegde en verlengde opvang op alle dagen. Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen terecht op de dagopvang en de schoolgaande kinderen van 4 tot 12 jaar op de buitenschoolse opvang. Ook wordt er peuteropvang aangeboden aan kinderen vanaf 2 jaar ter voorbereiding op de basisschool. Er wordt gewerkt met een vast team van medewerkers die al jaren bij De Kinderkei werkzaam is.

School

Opvang in eigen dorp is praktisch en dichtbij. Een groot voordeel voor de jongere kinderen is dat ze hun leeftijdgenootjes uit het dorp leren kennen die ze vaak later op scholen weer ontmoeten. De schoolgaande kinderen kunnen in overleg met ouders zelfstandig van school naar de buitenschoolse opvang lopen of fietsen. De jongere kinderen worden gehaald door de leidsters van de locatie.

Opa’s en oma’s

Ook kan de oppascombinatie met opa's en oma's gemaakt worden. De kinderen gaan dan bijvoorbeeld één dag per week naar opa en oma en komen één dag bij De Kinderkei. Als opa en oma op vakantie gaan of een dagje niet kunnen, dan is een belletje naar De Kinderkei snel gepleegd. Op alle locaties blijkt dit een groot succes.

Tweede thuis

Minke: ‘De speerpunten van De Kinderkei zijn flexibel, klantgericht en wij gaan graag met onze tijd mee. Wat wij de kinderen willen bieden is een tweede thuis. Er is ruimte om tot rust te komen met een kop thee maar ook om te knutselen, actief bezig te zijn binnen of lekker buiten op de skelters of eieren rapen van onze eigen kippen.’

Flexibel

De Kinderkei wil opvang mogelijk maken voor iedereen. Minke: ‘Wij denken graag mee en zijn erg flexibel. Wij bieden maatwerk en bieden voor iedereen een passende oplossing. Met aftrek van de kinderopvangtoeslag betalen ouders nog maar een klein deel zelf.’

Een proefberekening is te maken op de website www.dekinderkei.nl/kosten

Noordwolde@dekinderkei.nl of tel. 0561-728767.