Ruim tachtig ondernemers borrelen online

Wolvega - Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Dat was niet alleen de gedachte van de Commerciële Club Weststellingwerf(CCW) en gemeente bij het organiseren van deze eerste online netwerkbijeenkomst, maar ook een goed Rotterdams motto van spreker Robert van den Bout.

Nieuwe dominee

Met 88 ondernemers was het een drukbezochte bijeenkomst. Iedereen volgde de presentatie van “de nieuwe dominee” vanuit Hotel van der Valk in Wolvega en borrelden mee vanachter laptop, telefoon of smartphone. Ondernemers die zich van tevoren hadden aangemeld konden eerder op de dag een “borrelplank” ophalen bij Pieter Poot in De Blesse. Aan de oproep van Van den Bout (“blijf in contact”) werd groots gehoor gegeven: via de chat was er veel actie. De bijeenkomst werd geopend door burgemeester André van de Nadort en werd daarnaast bijgewoond door tien mensen vanuit het bestuur van de CCW, de WOW, Stiekm Trots en de wethouder Economie en Werkgelegenheid.

Business Buddies

De CCW organiseert normaalgesproken maandelijks een netwerkbijeenkomst waar ondernemers en zakelijk actieve leden elkaar treffen. Juist nu kan het fijn zijn even met iemand te sparren. Daarom heeft de CCW “Business Buddies” gelanceerd, waar ondernemers met een vraag of behoefte om af en toe gewoon eens even met iemand van de gedachten te wisselen terecht kunnen. Vanuit de CCW wordt dan de verbinding gelegd met een Buddy. Of er meer online bijeenkomsten volgen, hangt af van wat de leden willen en de ontwikkelingen rondom corona.

Love en respect

Robert van den Bout nam iedereen mee op een reisje langs wetenschappelijke inzichten, verandering, voorbeelden en ervaringen met een paar heldere oproepen: denk en voel met al je breinen, leef brotherhood: love en respect. “Dat” zo stelde hij “ moet het nieuwe normaal worden”. Alleen met elkaar kun je ook tijden als deze goed doorkomen en omzetten naar nieuwe ontwikkelingen. Het optreden is terug te zien op www.ondernemeninweststellingwerf.nl

StiekmTrots

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de promotie van Weststellingwerf. Daarom werd op deze avond opgeroepen om te delen waar ondernemers ‘Stiekm Trots’ op zijn. Iedereen kan meedoen door het de vragen in te vullen op www.ondernemeninweststellingwerf.nl