Het klimbos is een uitdaging voor jong en oud

Het klimbos aan de Boerestreek in Appelscha is een groot avontuur. Slingeren, klimmen, klauteren en door de lucht vliegen. Zelfs pauzeren op een picknickbank, hoog in de bomen kan tijdens de route die de Jongens van Outdoor aanlegden in het bos.

Twee jaar geleden openden zij hun gloednieuwe vestiging; het outdoorcentrum op het Boerestreekplein. Het gloednieuwe gebouw heeft niet alleen aan de buitenkant een robuuste look, ook van binnen is het geïmpregneerde lariks-hout overal waarneembaar. De pelletkachel in het midden en een grote bar in het Outdoor-café geven een gezellige sfeer op de begane grond. Ideaal voor, na of tijdens de klimtocht. 

Route naar klimbos
De mannen van Outdoor zijn van plan te starten met een route door de lucht, die de toren verbindt met het klimbos. Deze ‘brug’ zal niet als enige startpunt gelden; ook het startplateau in het bos blijft bestaan. De Jongens van Outdoor is van plan de verbinding te realiseren, zodra een nieuwe aanbouw gereed is.

KlimAvontuur
Het KlimAvontuur op camping De Roggeberg in Appelscha is het grootste klimparcours in ons land. De bijna vijftien meter hoge houten adventure-toren is het startpunt voor allerlei activiteiten op verschillende hoogten. Er zes klimroutes, twee abseilpunten, twee tokkelbanen met een lengte van ongeveer 80 meter en drie hoogteparcours van 3, 6 en 9 meter hoog. Voor de avonturiers die nog een stapje verder willen gaan; het is ook mogelijk om te abseilen van de Bosbergtoren.

www.dejongensvanoutdoor.n