Jan Smink draait balletjes op Koningsdag

Wolvega – Jan Smink houdt niet van stilzitten. Nu zijn restaurant in Wolvega verplicht gesloten is vanwege de coronamaatregelen, kwam Smink al snel met een andere oplossing om toch bezig te blijven: een thuisbingo.

Woensdag 15 april was de eerste keer dat Smink zijn bingo lanceerde. Deze bleek meer dan in de smaak te vallen. Zo goed zelfs dat Smink besloot op Koningsdag opnieuw een bingo te doen: de Koningsbingo, met twee rondes en veel prijzen. Deelnemers konden aan de bingo deelnemen door via de webshop een kaartje te kopen. Met behulp van Facebook Live was de bingo live te volgen.

Wie een bingo had kon prijzen winnen, variërend van drie rijlessen van Rijschool Rijaccent uit Wolvega tot een compleet verzorgde avond voor twee bij het restaurant van Smink. Daarnaast waren er extra prijzen te winnen. Wanneer deelnemers de speciale toeter hoorden, was er een extra prijzentrekking, mede verzorgd door Jan Versteegh.

Het was de bedoeling van Smink om in zijn eigen restaurant te zitten, maar dat bleek door een internetstoring niet mogelijk. Als geluk bij een ongeluk werd er al snel een uitwijklocatie gevonden vlakbij. Vanuit Café De Huyskamer kon maandagavond om stipt 20.30 uur het eerste bingoballetje worden gedraaid.