Melvin Frieswijk verruilt SCO voor DOS’46

Oldeholtpade/Nijeveen - Melvin Frieswijk speelt met ingang van volgend seizoen voor DOS’46. Frieswijk verruilt SCO voor de Drentse club. Voor Frieswijk is Nijeveen geen onbekend terrein; in het seizoen 2014-2015 maakte hij deel uit van de A-junioren bij DOS’46.

De 23-jarige inwoner van Wolvega geeft aan dat hij bij DOS’46 wil uitzoeken waar zijn plafond ligt. ‘Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Daarbij is het altijd mijn ambitie geweest om op het hoogste niveau te mogen acteren. Ik hoop bij DOS’46 een completere korfballer te worden en wil daarnaast graag mijn steentje bijdragen aan het groeiproces binnen de selectie. Samen groeien naar een club die thuis hoort in de top 4 van de Korfbal League,’ aldus Frieswijk op de site van zijn nieuwe club.

Melvin Frieswijk groeide op in een echte korfbalfamilie. Zijn korfbalcarrière begon bij SCO. ‘Ik kijk er enorm naar uit om volgend seizoen te beginnen aan deze nieuwe uitdaging. DOS’46 is voor mij geen onbekende club, omdat ik er eerder een periode heb gespeeld. Toen DOS’46 mij benaderde, had ik gelijk een goed en vertrouwd gevoel.’