Daniel Oostra zingt voor bewoners De Menning (+ video)

Zandhuizen - Zanger Daniel Oostra uit Zandhuizen trad maandagmiddag op voor bewoners van woonzorgcentrum De Menning in Wilhelminaoord. Ook de veelal hoogbejaarde bewoners van dit tehuis mogen door het corona-virus niet naar buiten.

Reden voor de volkszanger om de bewoners en zeker ook het personeel te verrassen op een optreden voor de ingang. Hij had dat optreden bewust niet aangekondigd, om geen oploop van fans te krijgen. De tientallen mensen die al dan niet toevallig buiten het concert wel volgden bleven gedisciplineerd op minimaal anderhalve meter van elkaar staan.

Zwaaien met de armen

Voor de geopende ramen van de 46 appartementen lieten bewoners zich niet onbetuigd. Ze zwaaiden met de armen, zongen uit volle borst mee en sloegen op de maat mee met de hand op het kozijn. Hier en daar was zelfs een dansje te zien. Ook op een afgeschermd terras werd volop meegeleefd. Het gratis concert met veel Hollandse meezingers viel kortom enorm in de smaak.

Dubbel

Voor Daniel Oostra was het zijn tweede optreden in crisistijd bij een tehuis. Hij trad al een keer op bij een tehuis in Akkrum. Verder gaf hij vorige week een tuinconcert voor zijn buren aan de Oldeberkoperweg. ‘Het is allemaal wel wat dubbel’, zo zegt Oostra op de vraag of nu ook andere tehuizen mogen bellen. ‘Ik moet er ook van leven. Ik heb zo’n 100 concerten per jaar. In de periode vanaf maart tot augustus zijn er nu al 32 afgelast. Dat maak ik dit jaar nooit meer goed.’

Dankbaar

Maar aan de andere kant is er bijna geen dankbaarder publiek denkbaar. De ene toegift volgde op de andere. En als Oostra er eindelijk een punt achter zet roept een personeelslid van De Menning uit een raam: ‘Over vier weken weer?’ Oostra: ‘Regel het maar.’