Grote inzet vrijwilligers Gered Gereedschap Wolvega

De vrijwilligers van Gered Gereedschap Wolvega maakten afgelopen jaar maar liefst 29 bestellingen gereedschap klaar om naar projecten in ontwikkelingslanden te sturen. Alles samen gaat het om 4653 kilo gereedschap. Wolvega is een van de vijfentwintig werkplaatsen van Gered Gereedschap Nederland.

Naar Kameroen, Uganda, Malawi en Tanzania zijn diverse materialen verzonden, zoals veel naaimachines en materiaal voor de beroepen van metselaars, metaalbewerkers, automonteurs en timmerlieden. Ook wordt energie gestoken in diverse opleidingen voor manen en vrouwen in ontwikkelingslanden.

Het werk van Gered Gereedschap Nederland begint met de concrete aanvragen voor gereedschap van scholen en ontwikkelingsorganisaties in Afrika, Azië of Zuid-Amerika. Via een uitgebreid aanvraagformulier wordt aangegeven welk gereedschap nodig is en waarom.

De basis van Gered Gereedschap Wolvega wordt gevormd door zo’n 26 vrijwilligers, die gezamenlijk de inzameling, het reviseren en repareren en verzenden van het gereedschap verzorgen. In goede samenwerking hebben zij per week gemiddeld 150 uur gewerkt, totaal ruim 6500 uur in 2019.

De vrijwilligersgroep kent weinig verloop en de sfeer is er, naar eigen zeggen, heel goed. Er wordt op 3 vaste dagdelen aan de zendingen gewerkt: maandag-, dinsdag- en donderdagochtend.

“Zonder de inzamelpunten en het spontaan afgegeven gereedschap zou ons werk onmogelijk zijn, wij danken alle bedrijven, scholen en particulieren voor de bijdragen die zij ook in 2019 hebben geleverd.

Graag noemen wij expliciet de bedrijven die ons steunen met een inzamelpunt: - De wereldwinkel in Oosterwolde - De Praxisvestigingen in Drachten, Heerenveen, Meppel, Kampen, Zwolle, Hoogeveen, Coevorden, Emmeloord, Wolvega, Urk, Oosterwolde, IJsselmuiden, Sneek en Dedemsvaart - Kringloopwinkel Emmaus Koudum - Bouwmarkt Chris Mayer Wolvega - Fysiosport Wolvega - Brattinga ijzerwaren in Joure”, aldus voorzitter Anna van Lang.

Door het coronavirus is de werkplaats gesloten en blijven de vrijwilligers voorlopig thuis.