Online kunst kijken bij Galerie Friesgoed

Nijeberkoop - Galerie Friesgoed in Nijeberkoop wil vanaf dinsdag 7 april een live inkijkje geven in de galerie en de mensen daarachter. Het bezoeken van een galerie of museum is nu in deze tijd niet mogelijk. Daarom doet Friesgoed het online.

‘We willen graag iets vertellen over kunst. Ondertussen kunnen de deelnemers vragen stellen via de chat’, zegt Gerben But, eigenaar van Friesgoed. Friesgoed wil op deze manier wat kunst in de huiskamer brengen, maar vooral ook met elkaar in gesprek te gaan.

Belangstellenden kunnen zich via de website van friesgoed.nl aanmelden. Ze krijgen een uitnodiging om mee te doen aan de bijeenkomst. De eerste keer laat Friesgoed vooral zien wat ze nu in huis heeft. De ontmoeting duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier, afhankelijk van het aantal deenemers.

Janou Sipsma vertelt iets over haar kunst en waar ze mee bezig is en ook over de andere kunstwerken in huis. Is deze online ontmoeting een succes, willen ze wekelijks online kunst met elkaar bekijken. Andere kunstenaars uit de regio hebben al aangegeven mee te willen doen.

De eerste online bijeenkomst is dinsdag 7 april om 20.00 uur.