Uitstel tweede editie ‘Buitengewoon Kerst’

Noordwolde – De tweede uitvoering van ‘Buitengewoon Kerst’ gaat dit jaar niet door. Het evenement wordt een jaar uitgesteld.

In 2017 werd voor het eerst het theaterspektakel 'Buitengewoon Kerst' op Kerstavond op het Manauplein in Noordwolde gehouden. Regisseur Bert Rossing had op creatieve wijze een eigentijds versie gemaakt van het klassieke Bijbelse verhaal. Dat werd uitgevoerd met lokale artiesten en een koor, gericht op een breed publiek. Dat bleek een schot in de roos. Er kwamen duizenden mensen op af.

Vervolg

De belangstelling was zo groot, dat initiatiefneemster Gea Donker direct al besefte dat er een vervolg moest komen. Dat zou dus dit jaar worden. De eerste voorbereidingen zijn in alle stilte al halfweg vorig jaar gestart en nu was het moment dat volgens regisseur Rossing de eerste repetities van start hadden moeten gaan. Maar door de coronacrisis is dat dus onmogelijk.

Het is onduidelijk wanneer dan wel gerepeteerd kan worden, bovendien is het ook niet het moment om ondernemers te benaderen voor sponsoring. Die hebben ook wel wat anders aan hun hoofd. Gea Donker hoopt wel dat de mensen die zich nu beschikbaar hadden gesteld ook volgend jaar alsnog mee willen doen aan het theaterstuk.