Kapsalon ‘t Berkoperschaartje sluit deuren

Oldeberkoop - Oetie van der Meer en Jolanda Koopstra openden 14 maart 1994 in Oldeberkoop kapsalon ‘t Berkoperschaartje. Nu hebben ze besloten per 1 juli de kapsalon te sluiten.

Van der Meer en Koopstra begonnen samen met een parttime kapster. De kapsalon groeide en breidde zich uit met zes kapsters. Ze waren 26 jaar lang niet alleen vriendinnen, maar ook waren ze beiden eigenaren van de kapperszaak.

Al langere tijd werd nagedacht hoe de komende jaren er uit zouden moeten komen te zien. Vanwege enkele wisselingen in het team, het recente voornemen van Jinke Kleinstra om afscheid te nemen van het kappersvak en de wens van Dineke de Jong om voor zichzelf verder te willen gaan, heeft hen doen besluiten niet in de huidige vorm te gaan. Gewijzigde priveomstandigheden hebben uiteindelijk de doorslag gegeven.

Zowel Koopstra als Van der Meer willen in de toekomst hun vak uit blijven oefenen. Wat verandert is dat dit vanuit huis gebeurt en niet langer in het pand aan de Oosterwoldseweg. Alleen de locatie verandert dus. Hoe, waar en wanneer Van der Meer en Koopstra verder gaan, wordt later bekend. De komende maanden kunnen klanten gewoon nog terecht op Oosterwoldseweg 1.