Knoperfeest in Noordwolde afgelast

Noordwolde – De organisatie van het Knopersfeest in Noordwolde heeft vanwege de coronacrisis het evenement afgelast. Het tweedaagse evenement zou worden gehouden op 12 en 13 juni.

Zo zou er op de vrijdag een kindermiddag met Knopersmarkt worden gehouden en aansluitend een summerbeachparty met dj Gert Postma. En op zaterdag een wandeltocht en een feestavond rond de coverband LEAD.

Het Knopersfeest kwam in 2018 van de grond als antwoord op de teruglopende interesse voor de Noordwolde-Week. Het nieuwe tweedaagse-evenement sloeg aan, zo bleek vorig jaar. Naar een foute party kwamen rond de 300 bezoekers. En het optreden van Vangrail leverde bijna 500 feestgangers op (foto).

Twee dagen lekker feesten is lang genoeg, zo was vorig jaar de conclusie. ‘We kijken uit naar de derde editie.’ Dat is dus noodgedwongen pas op 11 en 12 juni 2021. Voorzitter Johan Beun: ‘Een moeilijk besluit in deze toch al onzekere tijd. We denken wel een heel verstandig besluit.’ In goed overleg konden volgens Beun activiteiten kosteloos geannuleerd of verplaatst worden.